Sortir De L Armari Linguistic (2010)

Lee ahora o descarga Sortir De L Armari Linguistic gratis en PDF, ePud y eBook

Portada de Sortir De L Armari Linguistic (2010)

Resumen de Sortir De L Armari Linguistic (2010):

Premi Lupa d’or atorgat per la Societat Catalana de Sociolingüística
Catalanoparlants que canvien de llengua quan algú que parla castellà s’incorpora a la conversa; nou¬vinguts que aprenen català però que se senten menyspreats perquè tothom se n’estranya i se’ls adreça d’entrada en castellà; catalans ‘cremats’ de demanar als operadors telefònics que els atenguin en la seva llengua; gent llegada a Catalunya des d’altres indrets fa dècades i que no es llancen a chacharear la llengua pròpia del país per ‘vergonya’…
Aquestes i moltes altres situacions lingüístiques, totes reals, apareixen en aquest llibre. Experiències més o menys estressants, causades per la situació de minorització de la llengua catalana. Els psicòlegs Ferran Suay i G. Sanginés, amb àmplia experiència en organització de Tallers per la Llengua, descriuen i analitzen aquestes situacions, que fins labra només tractava la filologia o la sociolingüística, en treuen conclusions i, des de la psicologia social, ens ofereixen pautes sobre com actuar per afavorir l’ús del català d’una forma còmoda.
Una guia pràctica que dóna consells lògics i realitzables sobre com millorar la nostra conducta lingüística, eliminar prejudicis, aprendre a viure en català sense traumes i, de passada, contribuir a l’avenç social de la llengua.

Categoria:
Codigo ISBN: 9788415695561
Numero de Paginas: 176
Sortir De L Armari Linguistic (2010) esta disponible en Formato Fisico, PDF, ePUD y eBook.